Selasa, Ogos 10, 2010

TPMC Sport's Carnival


07 & 08 Ogos 2010...
Berlangsungnya Karnival Sukan d TPM College...
Yg melibatkan pelbagai acara sukan spt Badminton, Bola Tampar, Bola Keranjang, Bola Jaring, Bola Sepak, dan Treasure Hunt...
Karnival Sukan pada kali ini d ketuai oleh Saudara Zaidulkhair yg btindak sbg Program Director...
Sterusnya d ikuti oleh bbrapa org AJK serta pnggabungan bbrapa buah kelab...
Dgn persediaan yg ckup terbatas oleh wktu yg singkat...
Namun itu tdk mnghalang karnival ini berlangsung dgn penuh jayanya...
Walaupun tdk sesempurna yg d hrpkan, namun aku sbg peserta, AJK, juga pihak SRC amat brpuas hati dgn pelaksanaannya...
Mana2 yg silap atau kkurangan tu, blh d baiki utk program yg akn dtg...

Ckp psl aku...
Aku mula2 mmg x tlibat dgn AJK Persiapan...
Aku hnya msuk bila last2 minit...
Dan bkerja d bwh AJK Aktiviti, iaitu under Huzaimi...
Tugas sbenar aku, jd full-time Reff bg acara Bola Tampar...
Thanks kpd sapa2 yg jd 2nd Reff utk aku...
Hehehe...

Kmudian tlg2 bhgn aktiviti utk hal2 yg bkenaan...
Bg mlancarkan lg pjalanan aktiviti pd hari tsebut...
Mmg agak penat, tp Insya Allah...
Mudah2an segala yg kmi smua buat mndpt tmpt d sisi-Nya...

Aktiviti hari ptama (Sabtu) d mulakan dgn Senamrobik yg d kelola oleh Nas, Azzan dan Safra...
Sterusnya nyanyian bacaan doa oleh Saudara Syafiq Ismail, Nyanyian lagu Negaraku, ucapan drpd Saudara Zaidulkhair, dan ucapan drpd Pn Sri Yanti...
Kmudian upacara perasmian yg d sempurnakan oleh Puan Azroul Liza, Registrar TPM College...
Juga d iringi oleh Puan Sri Yanti (Head of STAD) & En. Raja Eddy (Asst Manager Marketing)...
Slps tu, kmi yg ada ptndingan Bdminton bgerak ke Technoflex...
Aku dgn Safra pair utk Double bdminton ppuan...
Akhirnya, kmi menang...

Pstu, cpt2 aku bgerak blk p College...
Sbb ptndingan bola tmpar lelaki akn bmula...
Ptndingan yg sptutnya mula pkul 2 ptg tpksa d lewatkan ke jam 2 stgh perihal hujan lebat...
Pjlnan hari ptama sgt d berkati...
Krn spanjang hari tu redup dan sejuk...

Mlm plak, ada BBQ...
Aku dtg utk tlg2 bakar ayam...
Tp aku tpksa naik awal dlm jam 12 mlm, sbb sgt penat stelah seharian bdiri jek jaga Bola Tampar...
Kaki lenguh2, pinggang pun sakit...
Pstu tdur, x sedar lgsung...

Bgun2 pg, sdh jam 8...
Waaaaa...!!!~
I'M LATE...!!!~
Jnji dgn boss2 jam 7 pg...
Game plak start jam 9 pg...
Pstu aku msg Aqie, dia pun baru bgun...
Hahaha...
Rupanya, smua AJK sama jek bgun lmbt...
Tmasuk BOSS BESAR, ZAID...!!!~
Hahaha...

Akhirnya, game bola tampar utk sparuh akhir & akhir d mulakan pd jam 11...
Mak aih, matahari atas kpala dah time tu...!!!~
Hambek lah kmu smua, dgn aku2 skali...
Bpanas tgh2 hari buta, jam 11, 12, 1, dan 2 ptg...
Sapa sruh dtg lmbt???
Padan Muka smua, tmasuk aku skali kena...
Muka aku lps game tu mcm kna pggang dah haaa...!!!~

Perlawanan akhir bola tampar d antara CNC vs PROSTAR hbs jam 2 stgh ptg dan d menangi oleh Team CNC...
Pstu d smbung dgn Bola Sepak dan Treasure Hunt...
Kseluruhan aktiviti hbs jam 7 stgh ptg...
Mlm plak d smbung utk aktiviti kemas mngemas...
Aku salute dgn bbrapa org yg tggl...
Aku x dpt tlg byk sbb pinggang ku x elok sgt...
Dlm jam 12 tgh mlm, teman p hntr Zaid, Zai, Syafiq, Amirul, dan Aliff blk Skyvilla...

Blk jek, aku trus lelap x sedar hgga lah ke esokan hari...
Dan MISS satu lab...!!!~
Haisshhh...
Sory, Miss Asmirah...
Ttdur x sedar plak...
Apa2pun, Sport's Carnival kali ni sgt2 berbaloi dgn segala usaha segala pihak...
Thanks skali lg kpd smua pihak, trutamanya pihak penaja, kolej, pengurusan, AJK bekerja, para pnjual, para peserta dan smua yg hadir utk mnjayakan Sport's Carnival TPMC 2010...


11/08/2010, pkul 3 stgh ptg...
Mrupakan majlis penyampaian hadiah buat para pemenang pd Sport's Carnival tsebut...
TAHNIAH BUAT SMUA PEMENANG...!!!~
Aku???
Aku dpt medal sbg Johan beregu Badminton dgn Safra...
Dan juga cenderamata sbg Reff Bola Tampar...
Sekalung tahniah & penghargaan buat smua yg terlibat utk mnjayakan Sport's Carnival TPMC 2010 ini...!!!~

2 ulasan:

invander zim berkata...

waaa... beshnyer.. >_<

Andi Rosnita Kandi berkata...

rugi sapa yg x dtg...
hehehe...