Isnin, November 30, 2015

Reunion 4 & 5 Science SMK Kunak, Class of 2006-2007


Assalamualaikum dan selamat pagi...
Alhamdulillah, Allah masih pinjamkan nafas untuk aku terus hidup dan menghirup udara pinjaman dari-Nya...
Salam kembali setelah lama menyepi dek "perasan sibuk" sejak kebelakangan ini...

14hb November 2015...
Hari yang telah dirancang sejak 8 tahun lalu kini tiba...
Reunion 4&5 Science SMK Kunak...
Class of 2006-2007...

Pertama sekali, jutaan maaf buat semua sahabat kerana tidak menjalankan tanggungjawab seperti yang telah dirancang...
Tugasan sebagai main organizer terpaksa dilepaskan kepada orang lain...
Komitmen kerja betul-betul buatkan hidupku terutamanya time management ke laut...
Malahan bukan setakat untuk mengurus, majlis ini pun hampir-hampir aku tidak dapat datang...

13hb - 17hb November 2015...
Aku sepatutnya dijadualkan sedang berada di KL...
Tapi atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan, rancangan tersebut dibatalkan di saat-saat akhir...
Aku jadi malu untuk hadir majlis reunion tu jugak sebab tempahan tempat duduk sudah ditetapkan tanpa aku dalam senarai...
Tapi hasil pujukan dan ugutan Indo Nanna (main organizer - ganti aku), aku akur akhirnya...
Dengan pakaian tiada yang boleh dipakai untuk ikut tema...
Redah saja lah, buat muka tebal...

Bertemakan Vintage, walaupun tidaklah seberapa vintage pun (terutamanya aku)...
Tapi kenangan dan orang-orang yang hadir tu sebenarnya yang vintage...
Reunion ni simple tapi sangat berharga...
Malahan tidak puas, sebab bukan selalu dapat jumpa semua kawan-kawan sekelas...
Mana yang sanggup turun dari KK-Labuan terutamanya Teacher Cath, sangatlah dihargai...

Aku salute lah dengan Indo Nanna dan team organizer lain atas usaha gigih diorang semua...
Arrangement last minute pun diorang masih boleh handle...
(*clap..clap..clap*)

Apa-apapun...
Terima kasih dan maaf atas segalanya...
Insya Allah, Reunion 2020 akan aku ambil balik tampuk main organizer tu...
Konsep dan tema yang baru, akan aku atur sebaik mungkin...

Terima kasih kepada teman seperjalanan ke tempat event...
Mardiyana (pergi dan balik)...
Aki (balik sahaja)...
Memandu ke Tawau tanpa family tersangatlah merisaukan mamaku...
Lebih-lebih lagi memandu waktu malam...
Tapi Alhamdulillah, we made it...

Insya Allah, ada rezki dan umur yang panjang...
Kita akan jumpa post-reunion di majlis resepsi Elkie & Juvita pada 13hb Disember ini...
Kemudian, semoga Allah rezkikan kita semua untuk bertemu semula pada Reunion 2020 nanti...
Insya Allah...

Beautiful Ladies
Risma, Mardiyana and Me
Ralat pada tajuk reunion (tdk lgkap). Tapi tukar-tukar hadiah tu yang penting
Again, Beautiful & Sweet Ladies
Pelukan rindu buat Mrs Cath - Guru Kelas
Hey Again! Beautiful Ladies in da house
Us! Orang yang hadir tu sedikit tapi gamat!
Penghormatan diberikan untuk sampaikan sepatah dua kata. Ambil kesempatan ucapkan jutaan kemaafan dan sekalung penghargaan
Rewind - English Class by Teacher Cath
Cupcakes Time!
Hamboiii... ;p
Yeah! Ucapan yang paling ditunggu! Ketua Kelas yang disayangi, Amran...
Sesi tukar-tukar hadiah
Gambar Kelas katanyaaa
Tiga orang photo-bomb di tepi tu, rasa mau dibom! Hahaha...
Memories... Thanks kepada suami/pasangan yang ikut sporting...
Ramai yang jakun waktu ni. Hahaha...
Abang-abang SADO...
Thanks... :D

THOSE WERE THE DAYS
(Recorded in 1968 by Mary Hopkin, 2005 by Dolly Parton)

Those were the days my friend...
We thought they'd never end...
We'd sing and dance forever and a day...
We'd live the life we choose...
We'd fight and never lose...
For we were young and sure to have our way...
Those were the days, oh yes those were the days...


1 ulasan:

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)